Bestyrelsesmøde den 23. september: Ejendomsvurdering, FKG og Ny systemunderstøttelse

27.10.2016

Bestyrelsen har bl.a. truffet beslutninger vedr. ejendomsvurdering (SKAT), FKG, Ny systemunderstøttelse samt GeoDanmarks åbenhedspolitik. 

GeoDanmark og ejendomsvurdering

I forbindelse med SDFEs opgave for SKAT ønskes det, at kvalitetsløftet af GeoDanmark-data – som projektet afstedkommer – og den fremtidige ajourføring bliver til fælles gavn for parterne og med den nødvendige inddragelse af kommunerne.

Bestyrelsen har besluttet, at anbefale, at SDFE og KL sammen nedsætter en arbejdsgruppe som supplement til SDFEs projektorganisering. Arbejdsgruppen har således til formål at sikre varetagelse af parternes fælles interesser samt supplere SDFE i deres arbejde. KL og SDFE definerer sammen den mere specifikke opgave og rolle, der er behov for fra kommunal side.

GeoDanmark og FKG

GeoDanmark er i gang med afdække grundlaget for et samarbejde med FKG.

Bestyrelsen har besluttet, at målet med samarbejdet er, at FKG-data som perspektiv bliver til GeoDanmark-data, og at det sker på en måde, der giver mening for både stat og kommuner. Til afklaring af form og omfang på samarbejdet har bestyrelsen godkendt nedsættelse af en arbejdsgruppe til udredning af, hvordan og i hvilket omfang samt hvornår FKG-data kan blive til GeoDanmark-data.

KL vil stå for at kommunikere beslutninger og løbende proces til kommunerne.

Kommissorium for ny systemunderstøttelse, fase 6 og 7

Sidst på året går projektet ind i faserne med den konkrete udvikling, implementering og test af systemet. For at give optimale forudsætninger for succes, skal GeoDanmark levere de fornødne ressourcer og indgå i et tæt samarbejde med leverandøren omkring styring og ledelse.

Følgende aftaler er lavet for samarbejdet:

  • Projektledelsen udgøres af to projektledere, der repræsenterer hhv. SDFE og den kommunale side af foreningen med følgende ansvar og opgaver:
  • Leverandøransvarlig (ét kontaktpunkt)
  • Ansvarlig overfor styregruppe
  • Organisere arbejdet i projektgruppe og med tilknyttede eksperter

For at sikre kontinuitet fortsætter projektledelsen fra fase 5, således at Ingrid
Mohr er SDFE’s projektleder, og Reno Aagaard Lindberg er den kommunale projektleder. Leverandøransvarlig er Ingrid Mohr.

  • Ressourcemæssigt vil SDFE primært tilføre ressourcer til den tekniske udvikling samt produktionskendskab og specifikationsindsigt. Kommunerne vil primært tilføre ressourcer til udviklingen af brugergrænseflader, der skal anvendes i den kommunale forretning, samt til arbejdet med inddragelse af 3.partsleverandører, herunder udbydere af kommunale fagsystemer og GIS.
  • Projektstyringen vil ske i samarbejde mellem leverandør og GeoDanmark-projektgruppen. Projektgruppen er sammensat af kommunale og statslige medlemmer udpeget af henholdsvis KL og SDFE, således at gruppen samlet set besidder den fornødne tekniske og forretningsmæssige kompetence. Yderligere ressourcer inddrages løbende, hvor projektgruppens kompetencer ikke er tilstrækkelige.

Dataansvar i GeoDanmark

Bestyrelsen har ønsket en principiel drøftelse af den aktuelle fordeling af dataansvar mellem GeoDanmarks parter.

Bestyrelsen fastslog, at den aftalte opgave- og ansvarsfordeling beskrevet i forretningsmodellen stadig er gældende, og at den gældende Specifikation understøtter dette. Partener har således et fælles ansvar for data.

Åbenhed i GeoDanmark

I forbindelse med en sag tidligere på året om aktindsigt ifm. tilbud på kravspecifikation af ny systemunderstøttelse blev det aktuelt at drøfte foreningens åbenhed ift. omverdenen.

Bestyrelsen ønsker, at foreningen skal arbejde med åbenhed i videst muligt omfang. Muligheden for åbenhed vil fremover vurderes ad hoc i de enkelte sager.


Vigtigt:
Datoen for næste Repræsentantskabsmøde
er nu fastlagt til den 19. april 2017.